Pedrosa razkril nov trik Ducatija, ki skrbi za oprijem zadnje gume

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2023 .

Dani Pedrosa ta konec tedna sicer ne sedi na MotoGP motociklu, a je prisoten na dirkališču Buddh International, kjer je sedel v komentatorski kabini športnega programa DAZN. MEd prenosom prostih treningov je razkril trik Ducatija, ki domnevno skrbi za boljši stik zadnje gume s podlago.

Španec je na dirki v Misanu, kjer je nastopil kot wildcard za ekipo KTM, kar nekaj krogov vozil za aktualni svetovnim prvakom Francescom Bagnaio, v tem času pa si je očitno dodobra ogledal zadek njegovega Ducatija GP23. Nekaj podrobnosti je med prenosom petkovih prostih treningov delil z gledalci in sicer jih je opozoril na nenavadno poskakovanje zadnjega kolesa na italijanskem motociklu.

“Morda ste videli poskakovanje Ducatijevega kolesa, jaz sem ga jasno videl, ko sem vozil za njim v Misanu,” je povedal. “Zelo čudno in nenaravno je. Kot kaže so razvili nekaj, česar še nismo podrobno preučili. Morda je povezano s škatlo na zadku motorja. Zdi se, da nekako kolo pritisnejo nazaj k tlom, kadar se le to dvigne, saj kolo vsakič nekaj krat čudno poskoči,” je razkril.

Dviganje zadnjega kolesa na močnih zaviranjih ni redkost, vsekakor pa ne pripomore k stabilnosti motocikla, zato bi sistem, ki bi preprečil dviganje zadnje gume bil v veliko pomoč, pravila pa takšne naprave načeloma ne prepovedujejo, če gre za mehansko oziroma ne gre za hidravlično napravo, katero nadzira elektronika.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj