Pedrosa priznal krivdo za padec 

Avtor prispevka: , objavljeno 4. junija 2018 .

Dani Pedrosa je priznal krivdo za padec sebe in Takaakija Nakagamija v prvem krogu dirke v Mugellu.
Španec je dirko zaključil v drugem zavoju prvega kroga potem, ko je zadel v zadek motocikla Alvara Bautiste nato pa s seboj odnesel še japonskega dirkača. Za Špancem je tako še en izjemno slab dirkaški vikend, potem, ko je dirko začel šele s dvajsetega štartnega mesta, kar je njegov najslabši štartni položaj v razredu MotoGP. Španec se je na kvalifikacijah pritoževal, da je imel zelo slab oprijem na zadnji pnevmatiki, njegov motocikel pa naj bi bil zelo nestabilen. Po dirki je razočarani Pedrosa dejal:
“Dotaknil sem se zadka motocikla Alvara Bautiste, zaradi tega sem izgubil sprednji del motocikla in moj motocikel je nato s seboj odnesel še Nakagamija. Iz prvega zavoja sem prišel povsem po zunanji strani, zato sem v naslednjem zavoju poizkušal prehiteti po notranji strani. Ko sem zavil na levo stran sem bil na notranji strani Nakagami pa na zunanji.”
“Zaviral sem povsem normalno. Bautista je zelo močno zaviral, saj je bil v gneči. To je bila moja napaka. Malo je manjkalo pa bi zadel ob njegovo kolo.”
Nakagami je nadaljeval z dirko, a je zaradi postanka v boksih dirko končal pet krogov za tekmeci. Japonec je po dirki povedal:
“Zelo sem razočaran nad tem kar se je zgodilo v drugem zavoju. Razumem, da je Dani izgubil nadzor nad motociklom in zadel v mojo zadnjo pnevmatiko. To je bil zelo nesrečen padec. Po padcu sem nadaljeval z dirko. Z motociklom je bilo vse vredu le krmilo je bilo nekoliko poškodovano. Želel sem le končati dirko, saj rad tekmujem.”
Pedrosa je dejal, da so po slabih kvalifikacijah na ogrevanju spremenili nekatere nastavitve, ki so izboljšale njegovo počutje na motociklu.
“Ko začnes z dvajsetega mesta imaš 50% možnosti, da dirko končaš v pesku – ali zaradi svoje napake ali napake koga drugega. Upal sem na dobro dirko potem, ko smo na ogrevanju nekoliko spremenili nastavitve motocikla, kar mi je ustrezalo. Zdaj gremo v Barcelono, kjer upam na boljši vikend.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish