Pedrosa prihodnjo sezono testni dirkač KTM-a

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2018 .

Dani Pedrosa bo prihodnjo sezono postal član tovarniškega moštva KTM, kjer bo zaposlen kot testni dirkač avstrijske ekipe. Pedroso bo pri Hondi, kjer je dirkal vso kariero v razredu MotoGP, ob Marcu Marquezu ob koncu letošnjega leta zamenjal Jorge Lorenzo, h KTM-u pa ga je privabil stari prijatelj in dolgoletni šef mehanikov Mike Leitner, obenem pa bo lahko nadaljeval sodelovanje z glavnim sponzorjem moštva, Red Bullom.

Pedrosa bo tako tvoril testno moštvo KTM-a skupaj z Miko Kalliom, za razliko od drugih testnih dirkačev pa Španec ne bo nastopal kot wildcard, saj bo njegova naloga predvsem razvoj motocikla na testiranjih.

Danijeva letošnja sezona bo po vsej verjetnosti njegova najslabša v karieri, saj še nikoli ni stopil na zmagovalne stopničke, v prvenstvu pa zaseda enajsto mesto. Če mu na preostalih šestih dirkah ne uspe zmagati, bo to prva sezona, kjer ne bo zmagal niti enkrat, žal pa se zdi, da se je Španec znašel v prevelikih težavah, da bi se lahko temu izognil. “Potrebujem boljše nastavitve motorja, ki bi mi pomagale najti boljšo hitrost v ovinkih,” je pojasnil. “To poskušamo rešiti na vsaki dirki, vendar pa nikakor ne najdemo pravega razmerja nastavitev, da bi bil moj slog vožnje bolj učinkovit. V tem trenutku ni prav nič odvisno od stez, težave so v nastavitvah motorja.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj