Pedrosa poziva k spremembam pravil

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2016 .

Španec Dani Pedrosa je vodilne može razreda MotoGP po “dolgočasni” dirki v Jerezu pozval k spremembam pravil.

Valentino Rossi je vodil prav v vseh krogih dirke, med vodilno šesterico pa po prvih petih krogih dirke nismo videli niti enega prehitevanja. Pedrosa je pomanjkanje dogajanja pripisal dejstvu, da se je večina dirkačev med dirko ubadala s težavami z zadnjo gumo. Po njegovem mnenju morajo pisci pravil skupaj z Michelinom najti rešitve, da bo dirkanje zanimivo.

“Nisem gledal dirke, ampak mislim, da je bila dolgočasna,” je dejal Španec. “Tempo in skupni čas dirke sta bila počasna. Dirka je trajala pol minute dlje, kot lani. Prvenstvo in gumar morata najti rešitve, saj dvomim, da težave izhajajo iz motorjev, Ducatija, Yamahe ali Honde. Pravila preveč omejujejo. Testiranj je premalo, pogonski agregati pa so zapečateni. Pravila bi morala biti bolj fleksibilna, potrebujemo izboljšave, saj mislim, da dirke niso zanimive,” je prepričan dirkač Honde, ki ga je zmotilo tudi to, da je Michelin po dirki v Argentini spremenil konstrukcijo gum, kar je vplivalo na razvoj motorjev.

“Zdaj iščemo rešitve, da iz te nove gume izvlečemo čimveč,” je pojasnil. “Če se Michelin nekega dne odloči spet nekaj spremeniti, bo vse delo in vložen trud zaman. Če naprimer izdelamo novo nihajno ročico, potem pa pripeljejo novo gumo, lahko vse izboljšave vržemo stran.”