Pedrosa: Marquez je mešanica Rossija in Stonerja

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2020 .

Dani Pedrosa kljub temu, da se je poslovil od aktivnega dirkanja še vedno velja za enega najbolj priljubljenih dirkačev. V nedavnem spletnem pogovoru s Francom Bobbiesom je poudaril, da zelo uživa v vlogi testnega dirkača moštva KTM ter o vrnitvi k aktivnemu dirkanju nikakor ne razmišlja.

V zanimivem pogovoru je Španec je bilo veliko govora o njegovi karieri poleg tega pa je podal tudi svoje mnenje o treh izjemnih dirkačih proti katerim se je boril na stezi. Z dvema pa si je celo delil garažo. To so Valentino Rossi, Casey Stoner ter Marc Marquez.

“Valentino je pritegnil veliko gledalcev ter ogromno osvojil. Še zdaj se vidi kako po tolikšnem času uživa na motociklu. Zanj je dirkanje še vedno tako zabavno kot ko je prvič sedel na motocikel. Ne dirka zgolj iz zabave ampak želi vedno zmagati na vsak način. Ni mu pomembno kako bo to dosegel, važno, da mu uspe.”

O Caseyu Stonerju s katerim si je garažo pri Hondi delil dve sezoni je povedal:

“Casey je naravni talent. Zanj ni bilo pomembno na kateri stezi se je dirkalo, kakšne so bile razmere, ali je bilo sončno, dež, noč. Le usedel se je na motocikel ter odprl plin. Ni preveč razmišljal o stvareh, zanj ni bilo potrebno, da bi bilo vse popolno. Enostavno je bil hiter. Bil je žival v dobrem pomenu besede.”

Na koncu pa je spregovoril še o aktualnem svetovnem prvaku Marcu Marquezu.

“Marc je poseben. Združuje Valentina in Caseya. Včasih je karizmatičen kot Rossi, včasih precej bolj podoben Caseyu. Tako ga vsaj jaz vidim, poleg tega pa tudi pogosto zmaguje, kot sta onadva.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj