Pedrosa je bil v Jerezu na robu solz

Avtor prispevka: , objavljeno 1. maja 2023 .

Dani Pedrosa je bil toplo sprejet med domačimi navijači na jutranji paradi pred dirko za VN Španije. 37-letni Španec je v nedeljo nastopil na prvi dirki MotoGP po letu 2021 in prvi domači po 2018. “Užival sem v paradnem krogu,” je priznal. “Ko smo se ustavili in ko sem dal intervju, sem bil na robu solz. Ne le zaradi navijačev, katerih je bilo ogromno in ki so vzklikali moje ime, temveč tudi zaradi drugih dirkačev. Bil sem presenečen, saj so se pridružili gledalcem na tribuni in vzklikali moje ime.”

Pedrosa je dirkaški konec tedna v Jerezu začel z najboljšim časom prvega treninga, na kvalifikacijah pa je osvojil šesto mesto, na tem pa je končal tudi sobotno sprint dirko, nedeljsko veliko nagrado pa je končal mesto nižje, medtem ko je na obeh dirkah slavil njegov moštveni kolega Brad Binder.

Pedrosa se zdaj vrača k svoji vsakodnevni službi testnega dirkača, saj bo skupaj z ostalimi testnimi in rednimi dirkači že v ponedeljek opravil še dan testiranj preden zapustijo Jerez. “Po takšnem vikendu se bo težko fizično pobrati za testiranja, vendar sem vseeno vesel in zadovoljen,” je dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj