Fabio ali Bagnaia? Marquez stavi na Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 3. oktobra 2022 .

Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia sta tri dirke pred koncem sezone v razvrstitvi prvenstva le dve točki narazen, blizu, le 20 točk zadaj, pa je tudi Aleix Espargaro.

Bagnaia je v drugi polovici sezone zaostanek v prvenstvu zmanjšal z 91 točk na le dve, šestkratni svetovni prvak razreda MotoGP, Marc Marquez pa bi v dvoboju med Peccom in Fabiom stavil na Bagnaio, oziroma na njegov motocikel. Ducati je zmagal na enajstih izmed zadnjih sedemnajst dirk, šest od teh po zaslugi Bagnaie.

“Stavim na Peccov motor. Ducati je Ducati in kot vidimo, je veliko Ducatijevih dirkačev dobrih. Fabio pa je Fabio. Zelo dobro vozi, toda mokra steza je njegova šibka točka.

Na dirki (na Tajskem) sem vozil vse hitreje, toda kot po navadi za Ducatijem, je težko priti mimo, saj moraš biti precej hitrejši od njih, da jih prehitiš, saj zelo pozno zavirajo in neverjetno dobro pospešujejo. Bil sem hitrejši od Pecca, vendar ne dovolj, da bi ga lahko prehitel,” je pojasnil Marquez katerega je nato na dirki v Buriramu prehitel Zarco in zaščitil Bagnaio. “Zarco je bil zelo hiter. Ko me je prehitel, je ostal za Peccom. Ducati je med dirkači naslov nazadnje osvojil v 2007, zato je povsem normalno, da v tem prvenstvu Ducatijev želijo dobro unovčiti najboljši motocikel na stezi. Njihovi dirkači so v ospredju in to številčno premoč morajo izkoristiti za osvojitev prvenstva.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish