Pat Symonds: Massa dvignil pričakovanja ekipe

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2014 .

Tehnični šef Williamsa Pat Symonds je priznal, da je bil ravno Felipe Massa tisti, ki je v letu 2014 dvignil pričakovanja ekipe. Massa je namreč po osmih sezonah prestopil vWilliams, ki je sezono končal celo pred Ferrarijem. Naj spomnimo, da bi Massa leta 2008 skoraj osvojil naslov, nato pa vse skozi zaostajal in vozil v senci Fernanda Alonsa.

Tako Symonds verjame, da je Brazilec sedaj znova zaživel in pokazal svoj pravi jaz: “Poznali smo Felipeja, vedeli smo, da je hiter, a kljub temu nas je še dodatno pozitivno presenetil. Sicer ga sam nisem tako dobro poznal predno je prišel k nam, a moram reči, da je odličen dirkač in odličen moštveni kolega. Zelo me je pozitivno presenetil, saj je bil hitrejši od mojih pričakovanj. Menim, da je pravi primer osebe, ki zna motivirati ljudi okoli sebe in vzpodbuja okolje.” Poleg tega pa Pat dodaja, da je Massa sedaj na pravem mestu, v pravi ekipi, kjer bo lahko še veliko dosegel: “Dali smo mu to kar je potreboval in kar potrebuje. To je potrebovala tudi ekipa, ima svobodo, v kateri dosega odlične rezultate, visoke hitrosti in osvaja veliko točk.”

Omeniti velja, da je Massa v letošnji sezoni osvojil vsega tri uvrstitve na oder za zmagovalce, med tem, ko je njegov moštveni kolega Valtteri Bottas dobil kar šest uvrstitev med prve tri, a Symods pravi takole: “Če bi se Massa izognil nesreči s Kobajašijem in Raikkkonenom, bi lahko osvojil še mnogo več. V Silverstonu bi po mojem vsak dirkač prišel v to nesrečo, a odnesel jo je kar dobro. Žal je po koncu sezone vedno tako, da gledaš nazaj na vse točke, ki bi jih lahko osvojil”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo