Pasini v Austinu menja poškodovanega Fernandeza

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2019 .

Mattia Pasini se bo prihodnji konec tedna vrnil v razred Moto 2, ko bo v Austinu nadomeščal poškodovaega Augusta Fernandeza.Triintridesetletni italjanski dirkač je ob koncu sezone izgubil sedež v moštvu Italtrans Racing Team, kjer ga je zamenjal novinec v razredu Enea Bastianini.

Govorilo se je o morebitnem njegovem nastopanju za moštvi MV Agusta Forward Racing in Petronasovem SIC Racing Team vendar pa na koncu do sodelovanja ni prišlo. Sedaj pa je zmagovalec dveh dirk srednjega tekmovalnega razreda v zadnjih dveh letih dobil priložnost za nastop. V Austinu bo nadomeščal Augusta Fernandeza, ki je ob padcu v Argentini na tretjem prostem treningu utrpel dvojni zlom zapestja.

“Kot prvo bi rad povedal, da si nihče izmed nas ne želi menjati dirkača zaradi poškodbe. Zato bi Fernandezu rad zaželel čim hitrejše okrevanje. Kljub temu pa sem zelo vesel, da bom lahko nastopil za moštvo Sita Ponsa. Počutim se zelo počasčenega za ponujeno priložnost. Upam, da mi uspe zelo dober nastop.”

Vodja moštva ga je opisal kot izkušenega dirkača, ki je že dokazal svojo hitrost v tem tekmovalnem razredu. Ob tem je dodal, da verjame v dobro sodelovanje in končni rezultat na nedeljski dirki.

Dirko v Austinu izpušča tudi Bulega

Poleg Fernadeza bo prihajajočo dirko izpustil tudi dirkač moštva Sky RAcing VR46 Nicolo Bulega. Italijanski dirkač, ki je pred letošnjo sezono prestopil v razred Moto 2 na prvih dveh dirkah še ni osvojil točk. Prihodnji teden pa ga čaka operacija rame. V moštvu so medtem potrdili, da zanj ne bodo iskali zamenjave tako bo Luca Marni v Austinu edini njihov dirkač.