P.Espargaro: KTM-ov pogonski sklop močnejši od Yamahinega

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2019 .

Pol Espargaro po koncu prvega dne v Mugellu meni, da je pogonski sklop moštva KTM sedaj močnejši od Yamahinega. Španec po minuli dirki v Le Mansu, kjer je avstrijskemu moštvu privozil najboljši rezultat v suhih pogojih nadaljuje z dobrimi predstavami tudi v Mugello. Drugi trening je tako nekoliko presenetljivo zaključil celo na četrtem mestu. Navdušen je bil predvsem s svojim prehitevanjem Valentina Rossija na štartno-ciljni ravnini. Ob prehitevanju je imel občutek kot bi se Rossi enostavno ustavil.

Devetkratni svetovni prvak je na drugi strani dan zaključil šele na osemnajstem mestu, skoraj sekundo za najhitrejšim Bagnaio. Espargaro je bil navdušen nad posodobitvijo pogonskega sklopa svojega moštva, kar mu je omogočilo, da je na ravnini z lahko prehitel Valentina Rossija.

“Že v Le Mansu je bil motocikel hiter, morda ne tako kot Hondin ali Ducatijev, toda hitrejši od Yamahe. To je zelo dober podatek. Danes sem prehitel Rossija kot, da bi se ta ustavil. Nekoliko slabše sem se počutil, saj njihov motocikel ni super hiter na ravninah, toda storili smo velik napredek in jih dohiteli oziroma prehiteli. Zato sem zelo zadovoljen, saj tu zelo potrebuješ hiter motocikel.”

Rossi je na drugi strani dan zaključil kot najpočasnejša Yamaha, precej za Fabiem Quartararojem na drugem mestu. Tudi Maverick Vinales in Franco Morbidelli pa sta zaključila znotraj najboljših deset. Italijan je priznal, da ni našel pravih občutkov, ob tem pa upa, da do jutri uspejo najti rešitev.

“Povsem iskreno sem pričakoval, da bom bolj konkurenčen. Za nami je zahteven dan. Tako dopoldne kot tudi popoldne nisem imel ritma in niti prave hitrosti. Na motociklu se ne počutim udobno, zaradi česar ne vozim dobro. Ob tem se še počasnejši kot lani in glede na to, da smo vsi zelo skupaj je vse še slabše.”

Na vprašanje ali mu forma Quartararoja daje upanje, da lahko tudi sam napreduje je odgovoril:

“Seveda, pa tudi Maverick je bil popoldne zelo hiter. Sam sem precej počasen v zavojih, nimam tistih pravih občutkov, da bi lahko bil hiter. Jutri je potrebno opraviti določene spremembe, če se želimo nadejati boljšega rezultata.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish