P.Espargaro: KTM je precej boljši kot lani

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2020 .

Pol Espargaro je zadovoljen z napredkom moštva KTM, kljub temu pa priznava, da 20% motocikla še vedno potrebuje spremembe.

Španec je prvi dan uradnega testa v Sepangu sicer zaključil na osmem mestu tik za svojim starejšim bratom. Zanj je bil to že četrti dan na letošnji specifikaciji KTM-ovega motocikla, potem ko je bil prisoten že na Shakedownu. Potem, ko je imel z lansko različico nekaj težav je bil zadovoljen z napredkom, ki ga je moštvo prikazalo pri razvoju letošnjega motocikla. Kljub vsemu pa naj bi po njegovih besedah 20% motocikla potrebovalo spremembe pred prvo dirko v Katarju.

“Mi ne uporabljamo povsem novega motocikla vsako leto. Raje začnemo najprej samo z novimi deli in tako razvijamo motocikel. Menim, da je to tudi najbolj varna pot do izboljšanja celotnega paketa. To nam je letos tudi dobro uspelo. Naši časi so podobni tistim najhitrejšim lanskim tu. Tako, da smo precej boljši kot lani. Zaradi tega sem zelo vesel. Še nikoli nismo bili tu tako konkurenčni, običajno smo imeli prav tu vedno velike težave.”

“Sem smo pripeljali veliko delov, ki jih želimo še preizkusiti. Celoten motocikel smo nekoliko spremenili, vendar še imamo rezerve. 20% motocikla je še potrebno spremeniti pred prvo letošnjo dirko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish