P.Espargaro: Dvodnevni dirkaški vikendi so nevarni

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2022 .

Pol Espargaro meni, da dvodnevni dirkaški konci tedna kakršen je ta v Argentini nimajo prihodnosti, saj so po njegovih besedah za dirkače zelo stresni ter posledično nevarni.

Zaradi zamude pri dostavi tovora je bil ta dirkaški konec tedna skrajšan za en dan. Petkova prosta treninga sta bila prestavljena na soboto, odpadla pa sta tretji in četrti trening.

Glede na vse večje število dirk na koledarju se je veliko govorilo o tem ali bi ta skrajšani dirkaški konec tedna služil kot preiskus takšnega koncepta za prihodnost.

Mlajši Espargaro meni, da sta le dva dneva premalo poleg tega pa naj bi to vplivalo tudi na varnost dirkačev.

“Danes je bilo ze stresno. Dan je bil že sam po sebi stresen nato pa smo si še sami nakopali težave. Na drugem treningu sem padel, zato moral v Q1, v drugem delu nato nisem imel dovolj novih pnevmatik. Kljub vsemu se je vse srečno končalo s četrtim mestom. Vse ključne odločitve je bilo potrebno opraviti v zadnjem trenutku.”

“Nekateri so razmišljali o prihodnosti takšnega koncepta. Menijo, da bi lahko deloval, a sam mislim, da je to nemogoče.”

“Tako ne moremo tekmovati. Preveč je stresno in nevarno, saj vozimo povsem na limitu z zelo malo znanja o stezi, motociklu ter pnevmatikah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish