Osem dirkalnikov v R2, kar devet v razredu R3

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2016 .

Na 5. Petrol reliju Nova Gorica se nam obeta odlična konkurenca med dvokolesno gnanimi dirkalnimi avtomobili. Samo v razredu R2 je prijavljenih osem, v razredu R3 pa devet avtomobilov. Na štartu tako znani vozniki kot tudi avtomobili.

Pisali smo že o favoritih med dvokolesno gnanimi avtomobili, ki sta predvsem Aleks Humar (renault clio R3T) in Rok Turk (peugeot 208 R2). V tej konkurenci bo zanimiv nastop avstrijske legende relija Willija Stengga z opel adamom R2. To bo prvi nastop tega Oplovega dirkalnika na slovenskih relijih, Stengg pa bo kot dvakratni zmagovalec relija Saturnus v skupni razvrstitvi spomnil na odlične vožnje forda escorta v devetdesetih letih.

Med Slovenci ima visoke ambicije v razredu dvokolesno gnanih avtomobilo tudi Grega Premrl (citroen DS3 R3T), ki je letos napredoval iz relija v reli in je vse bližje najhitrejšim voznikom državnega prvenstva.

“Vse pohvale organizatorju za veliko število prijav. Všeč mi je konfiguracija relija, zato ga optimistično pričakujem. Sam sem dobro fizično in psihično pripravljen, enako velja tudi za tehnično pripravo dirkalnika. To bo šele moj drugi reli s sovoznikom Vilijem Ošlajem, zato bo za naju zelo pomemben ogled trase relija. Cilji na reliju so vseeno visoki, a na končni rezultat v reliju kajpak vedno vpliva veliko dejavnikov,” napoveduje Premrl.

Zanimivih voznikov in avtomobilov je še na pretek. Matija Koritnik bo vozil atraktivni renault clio R3, enako tudi domačin Igor Žbogar. Z renaultom cliom RS bo poskušal presenetiti Vasja Miklavčič, s peugeotom 308 pa Kristijan Širok. Poseben magnet bo nekdanji tovarniški renault clio maxi Italijana Lina Acca, podobno kot Premrl zmogljivega citroena DS3 R3T vozi tudi Avstrijec Michael Kogler. Visoke ambicije ima pred domačimi navijači tudi Jernej Fakin, ki bo drugič zapored najel peugeota 208 R2 iz ekipe Oktan Sport.

“Po dveh letih se s sovoznikom Tomažem Fakinom vračava na domač reli. Takrat sva zmagala v diviziji I in tudi spoznala del trase letošnjega relija. Neznanka za naju je hitrostna preizkušnja Lig. Konfiguracija relija je precej hitra, ležijo mi tudi posamični ozki odseki ceste. Pred relijem bomo opravili še krajši test dirkalnika. Čeprav je konkurenca zelo močna in navožena, si želiva dobrega rezultata,” je pred relijem povedal Fakin.