Organizatorji povrnili čas oškodovanemu Ogierju

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2013 .

 
Vodstvo Sebastiena Ogierja na reliju po Mehiki se je še pred začetkom nedeljskega dogajanja povečalo na tri minute in pol, potem ko so organizatorji dirkaču Volkswagna povrnili čas, ki ga je izgubil v soboto zaradi zaprte zapornice.

Ogier se je moral v soboto ustaviti na Oates etapi, saj je nekdo zaprl cestno zapornico, potem ko so s hitrostno preizkušnjo opravili vsi ostali dirkači. Ogier je kljub temu etapo končal s skoraj tremi minutami prednosti, časomerilci pa so s pomočjo GPS-a in vmesnih časov ugotovili, da je posadka Ogier-Ingrassia zaradi neljubega dogodka izgubila 40 sekund. Ta čas so jima organizatorji povrnili in tako pred zadnjimi tremi etapami uživata prednost treh minut in 29.7 sekund pred drugim Mikkom Hirvonenom.

Šef ekipe Volkswagen, Jost Capito, je dejal, da je zadovoljen, da njegov dirkač nadaljuje z dominantno vožnjo, kljub tako ugodni prednosti. “Sebastien Ogierj je tu v Mehiki povsem v svoji ligi. Pokazal je še eno fantastično predstavo. Popolnoma je ujel ritem, zato ga ne bomo poskušali brzdati. Pustili bomo, da nadaljuje kakor mu ustreza,” je dejal Capito.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo