Organizatorji dirke v Sočiju upajo na dolgoročen termin v maju

Avtor prispevka: , objavljeno 11. avgusta 2015 .

Organizatorji ruske dirke v Sočiju upajo, da bo novo dodeljeni datum v maju za sezono 2016 ostal dolgoročen termin za razliko od letošnjega oktobrskega dogodka.

Tako lani kot letos je bila Velika nagrada Rusije na sporedu oktobra, po pogovorih z Berniejem Ecclestonom pa so jo prestavili na obdobje med 29. aprilom in 1. majem.

Promotor Sergey Vorobyev je o novem datumu povedal: “Veliko boljši je za nas. Glede tega smo se pogovarjali že za to sezono, a se ni obneslo. Veseli smo, da je prišlo do premika za 2016, in upamo, da bo tako ostalo. Glavni razlog je začetek desetdnevnih počitnic v Rusiji s 1. majem. V tem času se ljudje po navadi odpravijo na večdnevne počitnice, kar pomeni, da ne bi rabili jemati dopusta za obisk Sočija. Poleg tega je do sredine maja še mogoče izkoristiti smučišča, zato bi lahko navijači kombinirali ogled dirke Formule 1 s smučanjem, kar vse skupaj naredi še bolj privlačno.”

Moštva bodo v Rusijo pripotovala iz Bahrajna, Vorobyev pa v tem ne vidi logističnih težav, saj si je lani sledila z Japonsko. “Zaradi tajfuna je imel tovor v odhodu, a uspeli smo vse urediti pravočasno, zato ne vidim problemov za naprej.”

Prodaja kart ni tako uspešna kot preteklo sezono, zato so cene nekoliko znižali, v prihodnjem letu pa Vorobyev spet pričakuje polno zasedenost 55.000-ih oseb. “Karte se prodajajo nekoliko počasneje, a trenutno smo že prišli do nekje 60% prodanih vstopnic od vseh razpoložljivih. Uporabili bomo trženje, TV oglase ter jumbo plakate in tako zagotovo prodali vse,” je zaključil.

 

Foto: siol

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo