Opv Šport na Croatia rallyju do naslova državnih prvakov

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2015 .

Hitra posadka OPV Športa v MGju ZR 105, Martin Mlinar in Miran Mlinar, je z 2. mestom na Croatia rallyju osvojila zadostno število točk, da se že dirko pred koncem državnega prvenstva lahko veseli naslova državnih prvakov Slovenije v diviziji 1. Dolg rally z 12 hitrostnim preizkušnjami, 190 kilometri in mednarodno udeležbo je bil vsekakor med težjimi v letošnji sezoni, kar pa posadkam predstavlja še dodaten izziv.
Tako je Martinu in Miranu uspel nastop, kot sta si ga želela že pred štartom.

Še eno vrhunsko uvrstitev na rallyju s hitrostnimi preizkušnjami med Porečem in Buzetom je dosegel sovoznik Rok Nartnik, ki je tokrat zapiske bral Gregi Premrlu v Citroënu DS3 R3T – osvojila sta visoko 2. mesto v skupni razvrstitvi za državno prvenstvo Slovenije. Malce manj sreče pa sta imeli preostali dve posadki OPV Športa, a sta kljub vsemu vseeno pokazali veliko borbenosti na rallyju, ki je štel tudi za FIA evropski rally pokal: Rok Turk in Martina Lazar sta po petkovih tehničnih težavah njunega Peugeota 208 T16 razreda R5 in po nekaj najhitrejših časih na sobotnih hitrostnih preizkušnjah žal predčasno končala svoj nastop, s tehničnimi težavami Volkswagen Pola pa sta se ukvarjala tudi Jure Jereb in Jani Drnovšček, a sta jih uspešno rešila in na cilju prišla na 3.
mestu v diviziji 1.

Martin Mlinar se je v cilju skupaj s celotno ekipo v odličnem vzdušju seveda veselil naslova državnih prvakov: “Težak rally je za nami! Na hitrostnih preizkušnjah sva imela z Miranom nekaj problemov s prebitima gumama, a sva z borbenostjo vse do konca dosegla odličen rezultat.
Najbolj pa sem seveda vesel naslova državnega prvaka v diviziji 1, saj je to poleg odličnih nastopov, ki so nama uspeli z Miranom v letošnji sezoni, tudi rezultat dobrega dela vrhunske ekipe, ki nama stoji ob strani!”

Državno prvenstvo v rallyju se bo končalo 16. in 17. oktobra v Idriji, ko bo na sporedu zadnji letošnji rally za državno prvenstvo, 9. rally Idrija.