Opravičilo ja, priznanje krivde ne

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2016 .

Tudi vodstvo dirke je včerajšnji dogodek med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom po pogovoru z obema ocenilo kot normalno dirkaško nesrečo. Tako dirkača nista bila naknadno kaznovana.

To ni pomirilo razmerja in situacije znotraj ekipe Mercedes, ki je vedno zagovarjala, da daje v primeru medsebojnih prehitevanj obema dirkačema proste roke. Niki Lauda je kasneje novinarjem povedal, da se je Hamilton opravičil ekipi, ne pa tudi Rosbergu, saj Hamilton krivde noče priznati.

To je kasneje, pred zaslišanjem pri delegatih dirke dirkača to nista smela, povedal tudi Hamilton: »Najprej sem se opravičil ekipi, saj smo ostali brez točk. To je za nas največja kazen. Fantje so veliko delali, da so nama omogočili vse možnosti za uspeh. Vendar smo zelo povezana ekipa. To nam omogoča, da smo še bolj močni in to bomo dokazali tudi na naslednjih dirkah.«

»V naši ekipi dela skoraj 1.300 posameznikov. In zelo naporno, da je lahko celotna ekipa danes tu, kjer je. Zame je veliko razočaranje in žalost, da za njih nisem mogel storiti čisto nič. Torej jim nisem mogel prinesti nobene točke, navkljub vsem dobrim pogojem in možnostim,« je še nadaljeval Hamilton. Na vprašanje, če se vidi krivega za nesrečo, pa je popolnoma jasen in kratek: »Ne.«

»Danes smo imeli možnost osvojiti 43 točk in nismo osvojili nobene in oba sva kriva za to, ne le eden. Moje opravičilo je namenjeno ekipi, ki je ostala brez točk. Vendar v tem športu se takšne zadeve dogajajo. Prav je, da se jim opravičim, to je največ, kar lahko storim v trenutni situaciji,« je zaključil Hamilton.

Vodeči v ekipi Mercedes imajo različne poglede in si opravičilo Hamiltona različno razlagajo. Lauda je mnenja, da je tako Hamilton prevzel tudi krivdo, Toto Wolff zadevo vidi ravno nasprotno. »Oba sta se opravičila glede dogodka. Hamiltona razumem, saj smo ga v letošnjih dirkah prevečkrat razočarali,« je pojasnil novinarjem. »Tudi mi smo se njima opravičili. To je v urejeni in dobri ekipi popolnoma normalno. Priznam, da smo v ekipi žalostni. Njuna naloga je, da dirkalnik čim hitreje in čim bolje pripeljeta v cilj. Svoje naloge danes nista opravila,« je bil jasen njegov zaključek.

»Zame je tema zaključena, ker je Lewis takoj priznal in rekel “fantje, žal mi je”. Če nekdo naredi napako in jo prizna, je zame zadeva zaključena. Kakršna koli nadaljnja diskusija je brez predmetna in ne smiselna. Sedaj moramo razmišljati in gledati v prihodnost,« je takoj po pogovorih povedal Lauda, ki je zaščitil Rosberga.

Rosberg glede trčenja novinarjem ni želel povedati nič novega. »Vzel sem na znanje obrazložitev Laude in se z njo strinjam. Je velik strokovnjak. Vendar na koncu zame šteje odločitev vodstva ekipe. Odločitev je jasna; šlo je za normalno dirkaško nesrečo. S tem je tudi zame zadeva zaključena,« je Rosberg govoril novinarjem.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish