Operacija Jorgeja Martina prestavljena

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2021 .

Operacija, s katero bodo zdravniki sanirali zlome, ki jih je Jorge Martin utrpel pri silovitem padcu na treningu za VN Portugalske, je prestavljena, tako pa je tudi vprašljiv nastop novinca na dirki v Jerezu, čez dva tedna.

Dirkač moštva Pramac je grdo padel v 7. ovinku med tretjim prostim treningom, pri tem pa je utrpel več zlomov desne roke in gležnja.

Poškodovanega Španca so prepeljali v bolnišnico v Barceloni, kjer naj bi danes prestal operacijo, a je bila ta prestavljena, ker je pri padcu utrpel tudi močan udarec v glavo.

Predstavnik moštva Pramac je potrdil, da se Martin skoraj zagotovo ne bo udeležil dirke v Jerezu. “Najpomembnejše je, da se Jorge pozdravi,” je povedal. “Najprej ga čaka operacija, nato pa bomo videli, kako bo potekalo okrevanje. Če bo potrebno, bomo z njegovo vrnitvijo počakali tudi do Le Mansa. Ničesar ne bomo tvegali in hiteli, ker gre za njegovo domačo dirko. Težko, da mu bo uspelo nastopiti v Jerezu. Skoraj z gotovostjo lahko rečem, da ga na VN Španije ne bo. Kljub temu pa ne morem reči 100-odstotno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish