Olje kot gorivo: FIA “zašila” Mercedes

Avtor prispevka: , objavljeno 26. avgusta 2017 .

Čeprav je že kazalo, da je Mercedesu uspel veliki met v vojni pogonskih enot s Ferrarijem, je FIA nemškemu proizvajalcu Mercedes naložila, da bo moral za dirko v Monzi prilagoditi svoji četrti pogonski enoti tovarniškega moštva, da bosta le ti v skladu z novo omejitvijo porabe motornega olja. Od dirke v Monzi naprej bo vsak pogonski agregat lahko porabil le 0.9 litra olja na prevoženih 100 kilometrov, pravilo pa naj bi sprva veljalo le za nove pogonske enote, ne pa tudi za tiste, uporabljene na prejšnjih dirkah.

V moštvu Srebrnih puščic so poskušali izkoristiti sivo območje v pravilih s tem, da so četrti pogonski enoti, ki z dodatnimi desetimi konjskimi močmi prineseta okrog desetinke sekunde na krog, uporabili že ta konec tedna v sklopu VN Belgije, tako bi lahko sezono, če ne bi potrebovali petega motorja, končali brez da bi se držali novih pravil o omejitvi porabe motornega olja, oziroma njihove pogonske enote, ki v kvalifikacijskem načinu delovanja razvijejo 1020 konjskih moči, bi lahko še vedno porabile do 1.2 litra motornega olja na 100 kilometrov. Kljub temu, da bi v Monzi enak pogonski agregat uporabljali tudi moštvi Force India in Williams, pa bi le ta bil nekoliko šibkejši, saj bi njihove pogonske enote že morale ustrezati novim merilom o manjši porabi motornega olja. Četrti pogonski agregat bi moštvi namreč dobili šele v Italiji.

To pa je izzvalo novo potezo mednarodne avtomobilistične zveze FIA, ki je zdaj ukazala, da morajo pogonske enote tudi v tovarniškem moštvu biti povsem enake, kot v moštvih, ki kupujejo motorje, kot to narekujejo pravila o dobavi motorjev.

Mercedesov partner Petronas, ki moštvom in kupcem pogonskih enot dobavlja gorivo in maziva, bo v Italijo pripeljal tudi novo gorivo in motorno olje, da bo to dvoje prav tako v skladu z novimi pravili. Čeprav Mercedes na noben način ni kršil pravil, pa viri iz paddocka pravijo, da so se vsi izdelovalci motorjev, torej Mercedes, Ferrari, Renault in Honda že pred tedni dogovorili, da bodo vse nove pogonske enote uporabljene pred VN Italije že v skladu z novimi direktivami o porabi motornega olja in da so zdaj vsi nekoliko jezni na Mercedes, ki je prekršil “džentlemenski dogovor.”

Ferrari pa je zanimivo ubral drugačno taktiko od Mercedesa, saj je najnovejšo različico pogonskega agregata ponudil moštvu Haas, tako da bodo v tovarniškem moštvu novo enoto lahko uvedli tudi kasneje, če se slučajno izkaže, da je pri njeni zasnovi mogoče še kaj izboljšati.

Omejitev porabe 0.9 litra na 100 kilometrov bo veljala le do konca letošnje sezone, v prihodnjem letu pa bodo pogonske enote lahko porabile le še 0.6 litra na sto kilometrov.

Foto: Mercedes