Oliveira v naslednji sezoni na Tech 3 KTM

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2018 .

Portugalski dirkač razreda Moto 2 Miguel Oliveira si je zagotovil napredovanje v razred MotoGP v naslednji sezoni. Nastopal bo za ekipo Tech 3, ki bo v naslednji sezoni postala satelitsko moštvo KTM.
Moštvo Tech 3 bo tako končalo sodelovanje z Yamaho ter se pridružilo moštvu KTM. Pri avstrijskem proizvajalcu motociklov pa so tudi uradno potrdili, da bo enega od sedežev zasedel prav Portugalec. Oliveira je v preteklosti nastopal na tekmovanju Red Bull Rookies cup, ki je podprto s strani moštva KTM, ter razredu Moto 3 in Moto 2 na njihovih motociklih.
Vodja ekipe KTM Pit Beirer je ob tem dejal:

“To je poseben korak za nas, saj smo dokazali uspešnost našega projekta od tekmovanja Red Bull Rokies cup do razreda MotoGP.”
“Miguel ima svoje cilje. Želi si zmagovati, stati na zmagovalnem odru in osvojiti naslov v razredu Moto 2 letos in seveda ima pri tem našo popolno podporo, ki jo bo imel tudi potem v razredu

MotoGP, od prvih testiranj v Valenciji naprej.”
Triindvajsetletni Oliveira letos nastopa tretjo sezono v rezredu Moto 2, ki se mu je pridružil potem, ko je v razredu Moto 3 zbral šest zmag in končal na drugem mestu v skupnem seštevku v sezoni 2015. Lansko sezono je v razredu Moto 2 zaključil kot tretji v skupnem seštevku potem, ko je dobil zadnje tri dirke sezone. Trenutno pa zaseda četro mesto.

“Sezona se je komaj dobro začela, toda vesel sem, da so pri KTM-u videl dovolj od mene in mi zaupajo ter verjamejo, da si zaslužim priložnost v razredu MotoGP. Zelo sem jim hvaležen za to. Vedno sem sanjal, da bom nekoč nastopil v razredu MotoGP. To sem imel za cilj in sedaj sem zelo vesel, ko sem to tudi dosegel.”

“Pred nami je še zelo dolga sezona v razredu Moto 2 in dejstvo, da je pogodba podpisana mi omogoča, da se sprostim in osredotočim samo na mojo vožnjo.”
“Šel sem skozi vse korake, ki jih skupaj omogočata Red Bull in KTM od tekmovanja Rookies cup naprej. Mislim, da sem prvi, ki mu je uspelo priti do konca. Mislim, da sem tako pokazal ostalim dirkačem, da lahko zaupajo temu projektu.”
“Mislim, da se bom dobro znašel na motociklu razreda MotoGP. Podpis Oliveire pomeni, da ob zasedenih tovarniških motocklih ekipe KTM, ki ju bosta vozila Johann Zarco in Pol Espargaro ostaja prosto le še eno mesto v satelitskem moštvu Tech 3 za naslednjo sezono. Vodja moštva Tech 3 je dejal, da bo odločitev o drugem dirkaču potekala med trenutnim drugim dirkačem Tech 3 Hafizhom Syahrinom in drugim dirkačem ekipe KTM Bradleyom Smithom.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish