Oliveira: Rezultati so slabši od napredka razvoja motorja KTM

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2021 .

Portugalec Miguel Oliveira je prepričan, da je viden napredek na razvoju motorja v sezoni 2021 čeprav proti prejšnji sezoni so rezultati mnogo skromnejši.

KTM je zahvaljujoč Binderju na Portugalskem in Petucciju v Le Mansu dosegel dva rezultata med najboljših pet. Oliveira pa se še ni uvrstil med najboljšo deseterico, kar je zelo zaskrbljujoče za ekipo, ki je v lanski sezoni z zmagami opozorila nase. Lansko sezono je Binder slavil že na tretji dirki v Brnu, kasneje pa še Oliveira. Večina težav je osredotočenih na Michelinovo dodeljevanje spredenih pnevmatik za leto 2021, kjer ekipe nimajo veliko možnosti.

“Mogoče smo se v Katarju nekako borili in to je bila naša resničnost, toda od takrat mislim, da smo naredili majhne korake k dobremu kraju in trenutno končni rezultati v resnici ne odražajo našega resničnega položaja in to je tisto, kar je resnično zaskrbljujoče, če ne ko končate dirko, to je, da ne morete pokazati, kaj je motor zmožen,” je dejal Miguel.

Brad Binder priznava, da je pred sezono pričakoval več, vendar je prepričan, da lahko še letos dosežejo odmevne rezultate. “Če sem iskren, sem na začetku sezone od sebe pričakoval veliko več. Torej v tej situaciji nimamo veliko točk zato je težko. Ampak mislim, da ni ničesar, česar ne morem spremeniti, in verjamem, da bomo prišli do dirkališč, kjer nam bo veliko bolje. Nisem se mogel počutiti udobno in najti hitrosti. Zame je bil res moteč vikend, nikoli nisem čutil, da bi se lahko prebil in bil hiter na katerem koli ovinku in krogu,” je dejal Binder.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish