Oliveira: KTM zahteva Marquezov slog vožnje

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2019 .

Novinec v razredu MotoGP Miguel Oliveira verjame, da njegov motocikel RC16 zahetva stil vožnje kakršnega ima aktualni svetovnni prvak Marc Marquez.  Dirkač moštva Tech 3 je letos presenetil z dvema uvrstitvima med dobitinike točk. Najbolje mu je šlo v Argentini, kjer je prišel do enajstega mesta in tako precej bolje začel sezono od moštvenega kolega Hafizha Syahrina, ki letos še ni osvojil točk. Nekoliko presenetljivo pa je tudi dejstvo, da se je hitreje privadil na novi motocikel kot veliko izkušenješi Johann Zarco.

Portugalec je dejstvo, da ni bil navajen nobenega drugega motocikla razreda MotoGP označil kot prednost pred francoskim dirkačem. Motocikel moštva KTM naj bi namreč zahteval nekoliko bolj agresiven dirkaški slog podoben tistemu Marca Marqueza.

“Mislim, da je to moja prednost, da nisem navajen nobenega drugega motocikla. Zame so stvari tako precej bolj preproste kot za Zarca. Veliko bolje gre Polu, ki je tega motocikla že navajen. Zarco pa je prej nekaj sezon vozil povsem drugačen motocikel, ki zahteva drugačen stil vožnje.”

“Sam sem se moral samo prilagoditi novim razmeram. Ta zahteva nekoliko bolj agresiven slog vožnje. Pol ima zelo poseben slog vožnje, drugačen mojemu. Kljub temu pa lahko rečem, da motocikel zahteva slog podoben tistemu Marca Marqueza.”

Trenutno vodilni dirkač avstrijskega moštva Pol Espargaro je poudaril zahtevnost motocikla pri zaviranju, ki pa se je v zadnjem letu precej izboljšala.

“Imamo precej boljši oprijem kot v lanski sezoni. Motocikel še vedno ne zavija kot bi si želeli, vendar vseeno bolje kot lani. Motor je hitrejši in bolj nežen. Vožnja je tako manj fizično zahtevna, kar pomeni, da lahko ves čas voziš povsem na polno brez, da bi moral vmes počiti. Kljub temu pa še nismo tam, kjer bi si želeli biti. Motocikel je še vedno težji od ostalih kar zahteva precej več energije v zavojih.”