Ohlajeni Hamilton si je premislil, boril se bo do konca

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2013 .

Lewis Hamilton je po dirki za VN Italije dejal, da je sanj o naslovu konec, po nekaj urah, ko se je “ohladil” pa je vendarle premislil in vzel nazaj svoje besede.

Britanec je kljub 81 točkami zaostanka prisegel, da se bo za naslov boril vse do konca sezone. “Ko sem stopil iz dirkalnika sem bil jezen in v tistem trenutku sem bil prepričan, da je konec,” je pojasnil Hamilton. “Od takrat sem se pogovoril s svojimi inženirji in zdaj se ne mislim predati. U bistvu moram zmagati na vseh preostalih dirkah, kar je velik zalogaj, a lahko vsaj poskusim.”

Prvak sezone 2008 je prepričan, da bo na stezah z več podtlaka imel boljše možnosti za boj z Red Bullom in steza v Singapurju od dirkalnikov zahteva ravno visoko stopnjo podtlaka, zato upa, da bo na prihajajoči dirki lahko pokazal boljšo formo. “Naš dirkalnik je bil dober na Madžarskem, kjer je potrebno več podtlaka. Ta je potreben tudi na stezi v Singapurju, zato lahko upamo, da bomo tam boljši. Upam, da bomo konkurenčni in da bomo letos še kdaj zmagali. Želel bi si, da bi bil boj za naslov bolj izenačen. Škoda, da je tako, kot je.”