Ogled dirke Formule E naj bi bila kazen?

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2019 .

Sam Bird, dirkač moštva Virgin v prvenstvu Formule E meni, da FIA tekmovanju električnih formul ni naredila dobre reklame, ko je Max Verstappen kazen opravljanja družbeno koristnih del opravil tako, da je dirko v Marakešu spremljal iz pisarne komisarjev. Verstappen je bil kaznovan z dvema dnevoma opravljanja družbeno koristnih del, ko je lani v Braziliji večkrat odrinil Estebana Ocona, ki je trčil v dirkača Red Bulla, ko ga je ta kot vodilni na dirki prehiteval za krog.

“Da je ogled dirke Formule E opravljanje družbeno koristnih del, Formuli E ne dela dobre reklame,” je dejal Bird. “To da je prišel sem, ne bi smela biti kazen. Upam da je v dirki užival in da bo dal dobre povratne informacije svojim kolegom.”

Verstappen, ki je pogosto zelo kritičen do odločitev komisarjev zoper njega, je dejal, da je bil dan zelo konstruktiven. “Zanimivo je dirko videti iz druge strani. Ponavadi ne moreš celega dne preživeti s komisarji. Med dirkaškim koncem tedna vsi opravljajo svoje delo in dobro je videti, kaj stoji za temi pomembnimi odločitvami komisarjev. Včasih odločitve niso prijetne, a jih moraš sprejeti. Mislim, da je dobro izkusiti tudi druge stvari, povezane z dirkanjem, ne le vožnjo z dirkalnikom. Današnji dan je bil zame precej konstruktiven.”

Dirkač Red Bulla pa je bil navdušen tudi nad samim prvenstvom: “Formulo E sem malce spremljal prek TV prenosov, nikoli pa nisem bil v paddocku, kjer sem danes zares užival. Dirka je bila razburljiva. Prvenstvo se širi in tu je že veliko proizvajalcev, tako da mislim da je to zelo dobra dirkaška serija.”