Ogierju 7000eur kazni in pogojna prepoved nastopa

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2021 .

Sebastien Ogier je za trčenje s civilnim vozilom med 17. in 18. hitrostno preizkušnjo relija na Hrvaškem dobil globo v višini 7000eur ter prepoved nastopa na enem reliju, ki pa je pogojna. Dirkač Toyote bo zmago na reliju obdržal, kakor tudi vodstvo v točkovanju prvenstva.

Francoz se je s svojim sovoznikom Julienom Ingrassio ter športnim šefom Kajem Lindstromom udeležil treh zaslišanj s strani komisarjev. Ti so posadko kaznovali s 5000 evri kazni in prepovedjo nastopa, čeprav po njihovem mnenju nista kršila nobenih pravil, a sta postavila slab zgled, ko sta po izmenjavi vseh podatkov želela zapeljati z mesta nesreče in pri tem skoraj povozila policista, ki se ni želel umakniti.

Ogier pa je dobil še 2000eur kazni, ker je takoj za tem prevozil še rdečo luč na semaforju. Svetovni prvak se je po končanem reliju oglasil na policijski postaji v Zagrebu, kjer se je sestal s policistom in voznikom BMW-ja, katerima se je opravičil za neljubi dogodek.

Komisarji pa so moštvu Toyota Gazoo Racing izdali opozorilo, ker se je Lehtinen izven servisenga območja dirkalniku približal na več kot kilometer razdalje.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj