Zapornica prestrašila Ogierja

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2013 .

Sebastien Ogier je na osemnajsti hitrostini preizkušnji preživel bližnje srečanje z zaprto zapornico, v zadnji dan pa se po odstopu Madsa Ostberga podaja s skoraj tremi minutami prednosti.

Ogier je sicer izgubil skoraj pol minute, ko sta s sovoznikom Julienom Ingrassio morala ustaviti in odpreti zapornico na etapi Otates, toda njuna prednost je bila pred tem že tako velika, da vodstvo nikdar ni bilo ogroženo.

Drugo uvrščenemu Mikku Hirvonenu je na isti HP počila guma. Finec je tako izgubil skoraj dve minuti časa, s čimer se mu je Thierry Neuville na tretjem mestu približal na vsega 7.5 sekunde. Tudi Neuville je izgubil nekaj časa, potem ko se mu je njegova Ford Fiesta začela pregrevati in je moral nekoliko upočasniti svoj tempo.

Dani Sordo in Nasser Al-Attiyah ostajata na četrtem in petem mestu, Ken Block je šesti, sedmi pa Chris Atkinson, ki za Američanom zaostaja le še 26.7 sekund. Benito Guerra je zdaj osmi, Martin Prokop pa deveti. Po petkovih težavah z elektroniko se je Egenij Novikov uspel prebiti nazaj v deseterico, pri tem mu je pomagal Michal Kosciuszko, ki je naletel na težave z menjalnikom.

Mehiški reli so bo končal danes, ko so pred dirkači le še tri hitrostne preizkušnje.

 

Časi po 20. hitrostni preizkušnji:

 1. Sebastien Ogier  Volkswagen     3h38m42.2s
 2. Mikko Hirvonen   Citroen       + 2m52.4s
 3. Thierry Neuville  M-Sport Ford    + 2m59.9s
 4. Dani Sordo     Citroen       + 4m45.2s
 5. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford    + 5m33.9s
 6. Ken Block     Hoonigan Ford    + 8m57.1s
 7. Chris Atkinson   Abu Dhabi Citroen  + 9m23.8s
 8. Benito Guerra   CRT Citroen    + 10m00.9s
 9. Martin Prokop   Czech Ford     + 11m22.3s
10. Evgeny Novikov   M-Sport Ford    + 15m41.9s