Ogier želi zamenjati s Vettlom

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2013 .

V dirkaškem vikendu za veliko nagrado Monaka je Sebastien Ogier za nekaj časa zamenjal avtomobil prvenstva WRC za formulo ena. Poleg tega je Ogier v Monaku vozil tudi v prvenstvu Porsche Supercup, oba Sebastiena pa sta se strinjala, da bi si lahko enkrat izmenjala dirkalnika in se tako preizkusila tudi na drugih področjih.

Ogierjeva ekipa v WRC-ju, Volkswagen Motorsport bo tako uradno povabila trikratnega svetovnega prvaka Vettla na test s Polom R WRC, sam pa seveda od Red Bulla pričakuje podobno povabilo: »Vsak dirkač bi si želel kdaj preizkusiti dirkalnik formule ena, seveda tudi jaz. Ko sem sedel v dirkalniku je bilo vse zelo ozko, saj je bil pripravljen za Vettla, ki je nekoliko manjši od mene.«

Seveda si Ogier prizadeva, da bi se na test dirkalnika formule ena bolje pripravil, zato želi pred tem voziti tudi dirkalnik formule 3: »Vozil sem že v nižjih kategorijah tipa formula. Sedaj bom najprej poizkušal izpeljati test dirkalnika formule 3, da se bolje pripravim na dirkalnik formule ena.« Za konec je Ogier dodal, da ne ve kje bo vozil Vettel, a definitivno bi mu pesek dal boljši občutek kot asfalt.