Ogier z zmago v Avstraliji korak bližje slavju

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2014 .

Sebastien Ogier je v Avstraliji napravil še korak bližje k ubranitvi naslova prvaka. Francoz je kljub majhnim razlikam za sabo uspešno zadržal moštvena kolega Jari-Mattija Latvalo ter Andreasa Mikkelsena.

Dirkači Volkswagna so tako stali na vseh treh stopničkah na odru za zmagovalce, s čimer pa je nemška avtomobilska znamka na najboljši možni način tudi zapečatila letošnje konstruktorsko prvenstvo in slavila drugi zaporedni naslov svetovnih prvakov.

V prvenstvu dirkačev zgodba še ni povsem končana, saj Ogier vodi s 50 točkami prednosti pred Latvalo, na zadnjih treh relijih pa je na voljo še 75 točk, plus nekaj dodatnih. Finec Latvala je sicer zmagal na nedeljski šprinterski preizkušnji, kjer je osvojil tri bonus točke, eno več, kot Ogier. Ta je proti Fincu izgubil pet sekund časa, a to ni bilo dovolj, da bi Latvala slavil v skupnem seštevku relija.

“To je najboljši možen način, na katerega smo se pobrali po katastrofalnem reliju na domačih tleh,” je dejal Ogier. “S trojno zmago smo dosegli nekaj posebnega, zato sem vesel za ekipo, pa tudi zase, saj sem z zmago nekoliko bližje letošnjemu naslovu prvaka.”

 

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Volkswagen Motorsport, Volkswagen Motorsports