Ogier v soboto z udobnim vodstvom

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2013 .

 
Sebastien Ogier je na reliju po Mehiki z zmagama na dveh superspecialih s katerima se je končal petek, povečal svojo vodilno prednost na 33 sekund pred drugouvrščenim Madsom Ostbergom. Dirkač Volkswagna je tako dobil osem od trinajstih odvoženih hitrostnih preizkušnenj in se konkurentom izmaknil povsem izven dosega.

Ostbergu za ovratnik diha Finec Mikko Hirvonen s Citroenom, ki za njim zaostaja “le” devet sekund. Thierry Neuville lahko le upa na težave vodilnih, če želi na stopničke, Dani Sorda pa ga s petega mesta ne ogroža.

Nasser Al-Attiyah je v tretjem M-Sportovem Fordu šesti, pred Američanom Kenom Blockom.

Chris Atkinson je po dopoldanskih težavah v petek povsem izgubil stik z najboljšimi, toda do ob koncu dneva se je uspel prebiti na deseto mesto, od kjer ima lepo priložnost za napad na Martina Prokopa in Benita Guerro na devetem oziroma osmem mestu.

Drugi dirkač Volkswagna Jari-Matti Latvala bo po petkovem bližnjem srečanju s skalo soboto začel z 22. mesta, za Ogierjem pa bo po prištevku kazni, ki si jih je prislužil po pravilniku WRC2, pod katerim se bo lahko vrnil na reli, zaostajal skoraj eno celo uro.

 

Časi po 13. HP:

 1. Sebastien Ogier  Volkswagen     1h57m46.9s
 2. Mads Ostberg    M-Sport Ford     + 33.0s
 3. Mikko Hirvonen   Citroen        + 42.0s
 4. Thierry Neuville  M-Sport Ford    + 1m07.1s
 5. Dani Sordo     Citroen       + 2m40.1s
 6. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford    + 3m24.1s
 7. Ken Block     Hoonigan Ford    + 4m46.5s
 8. Benito Guerra   CRT Citroen     + 6m03.4s
 9. Martin Prokop   Czech Ford     + 6m25.4s
10. Chris Atkinson   Abu Dhabi Citroen  + 7m15.1s