Ogier sezono začenja z zmago v Monte Carlu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2014 .

Sebastien Ogier je v Monte Carlu s svojim VW Polom začel borbo za ohranitev naslova svetovnega prvaka. Bitka je bila vse prej kot lahka. Vremenski pogoji so bili izredno težki, saj je bilo veliko dežja in posledično ogromno vode na progi, kasneje pa so se dirkači spopadali še s snegom. Kljub težki dirki je bil na koncu najboljši aktualni svetovni prvak Sebastien Ogier, ki mu je iz četrtega na prvo mesto uspelo priti v enem dnevu.

Robert Kubica je začel svojo prvo sezono pri ekipo M-Sporta in s svojim neverjetnim slogom zmagal prvi dve hitrostni preizkušnji, preden ga je na tretji hitrostni preizkušnji presenetil sneg in je zaradi napačno izbranih pnevmatik padel na četrto mesto. Kubica je kljub nekaj težavam ostal v borbi za stopničke a so upi na dobro uvrstitev v soboto splavali po vodi, ko je na deveti hitrostni preizkušnji zdrsnil s ceste in tako končal dirko.

Brain Bouffier  je v najetem dirkalniku izredno dobro presodili vremenske razmere in pravilno izbrali pnevmatike, tako, da je na najbrž edinem nastopu na svetovnem prvenstvu letos, planil v vodstvo. Imel je celo priložnost, da v cilju zasede prvo mesto, vendar je to možnost v petek, ko ga je na progi zavrtelo, izgubil .

Citroën in njihova nova dirkača Kris Meeke in Mads Östberg so se veselili tretjega in četrtega mesta.

Jari-Matti Latvala je dirko začel zelo slabo, saj je prvo hitrostno preizkušnjo končal na devetnajstem mestu, vendar si je kljub slabemu začetku na koncu priboril peto mesto, na šestem mestu pa je pristal Elfyn Evans, ki je na dirki v Monte Carlu vozil prvič. Njegov moštveni kolega pri M-Sportu Mikko Hirvonen se je držal na šestem mestu, vendar je na zadnji hitrostni preizkušnji zaradi tehničnih težav odstopil. Na sedmo mesto se je uvrstil še tretji voznik VW Pola Andreas Mikkelsen, ki je z nekaj minut izgubil v petek, ko je zletel s ceste. Na osmo mesto pa je bil klljub temu, da je na predzadnji preizkušnji obtičal v snegu s pomočjo gledalcev pripeljal v cilj novinec Jaroslav Melicharek.

Novost v letošnji sezoni pa sta bila dva nova dirkalnika Hyundai i20 ampak bodo rezultati upajmo da vidni šele na kakšni drugi dirki saj je Thierry Neuville s svojim i20 zletel s proge že na prvi hitrostni preizkušnji, drugemu Hyundaiu voznika Danija Sorda pa je odpovedal akomulator, tako da sta oba nažalost odstopila.