Ogier še vedno vodi

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2015 .

Sebastien Ogier ostaja v vodstvu tudi po petkovih hitrostnih preizkušnjah relija po Mehiki.

Belgijec Thierry Neuville je za svetovnim prvakom Ogierjem še po sedmi hitrostni preizkušnji zaostajal le 11 sekund, vendar je na osmi najdaljši preizkušnji dneva prebil pnevmatiko, posledično izgubil kontrolo nad vozilom in doživel neprijetno preobračanje.

Po smoli Neuvilla je na drugem mestu dan končal Finec Latvala z zaostankom 13.5 sekunde. ” To kar smo pokazali danes je bila res dobra predstava, od jutra smo vozili na polno,” je dejal Ogier.

Mads Ostberg je pokazal kar nekaj dobrih voženj, a je spet imel težave z menjalnikom. Dan je končal kot tretji z zaostankom 16 sekund za Latvalo.

Andreas Mikkelsen na četrtem mestu pa bo še naprej poskušal loviti vodilno trojico z zaostankom 45.2sekunde za Francozom.

“To je bil res težek dan za nas, ampak še vedno smo tukaj in borili se bomo do konca,” je bil jasen Elfyn Evans, ki je dan končal na petem mestu, pred Daniem Sordom, ki je imel tudi veliko težav z menjalnikom na svojem avtomobilu.

Prva večja žrtev dne je bil Ott Tanak, ki je na tretji preizkušnji zapeljal s ceste in se prevrnil v jezero.  Avto je popolnoma potonil na dno jezera, a so ga mehaniki v le treh urah pripravili za nadaljevanje.

Na četrti hitrostni preizkušnji so odstopili: Kris Meeke, Hayden Paddon in Robert Kubica. Meeke je kmalu po štartu zadel bankino, ter tako poškodoval avtomobil, da ni mogel nadaljevati. Paddon je nekje po 3 kilometrih obtičal na progi, saj je popolnoma uničil vzmetenje avtomobila. Svoj dirkalnika pa je nekje na polovici preizkušnje popolnoma razbil Robert Kubica.

Med vozniki WRC dirkalnikov sta po napakah odstopila še Lorenzo Bertelli in Benito Guerra Jr.

Reli Mehika se nadaljuje danes s hitrostnimi preizkušnjami v dolžini 172,37 kilometra.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish