Ogier se je pred zadnjimi etapami povsem približal Latvali

Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2014 .

Po 23 od skupno 26 hitrostnih preizkušnjah, se na Finskem obeta napet boj do zadnjega metra. V ospredju kot običajno tudi tokrat moštvo Volkswagen, natančneje domačin Jari-Matti Latvala ter vodilni v skupnem seštevku Sebastian Ogier. Slednji za Fincem, ki se je ubadal s težavami z zavorami, zaostaja le še 3 sekunde. Po slabšem štartu Francoza, si je v zadnjih hitrostnih preizkušnjah privozil nekaj dobrih časov, ter bo jutri poizkušal nadoknaditi minimalen zaostanek za moštvenim kolegom.

Ponovno je razočaral Robert Kubica, ki je v petek razbil dirkalnik in bo očitno tudi dirko po Finskem makedamu končal brez točk, saj se trenutno nahaja nižje od 40. mesta v skupnem seštevku. Dobro pa se znajde 35 letni Britanec Kris Meeke, ki je bil polovico dirke na drugem mestu, trenutno pa je s 32 sekundami zaostanka, najbližji zasledovalec Ogiera in Latvale.

Kot že omenjeno se torej jutri, od devete ure dalje obeta zanimiv razplet letošnje osme dirke, ko bo domačin branil 3 sekunde prednosti, ter se boril za osvojitev zmage pred domačimi gledalci.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish