Ogier pritiska na Latvalo

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2015 .

Jari-Matti Latvala bo odločilno nedeljsko jutro na portugalskem reliju začel pod hudim pritiskom s strani Volkswagnovega moštvenega kolega in aktualnega svetovnega prvaka Sebastien Ogierja, ki je danes nanizal vrsto zmag na hitrostnih preizkušnjah.

Ogier je dobil vse tri sobotne popoldanske preizkušnje, potem ko so bile trase očiščene kamenja, zaradi katerega je ob prvi vožnji izgubljal čas.

Soboto je začel šele kot šesti, desetinko manj kot 26 sekund za vodilnim Latvalo, dopoldanski napadi pa so bili neuspešni. Toda popoldan se je vse obrnilo v prid Francoza, ki je uspel prehiteti Krisa Meeka in drugega moštvenega tekmeca Andreasa Mikkelsena na tretjem in četrtem mestu.

Latvala je obžaloval previden pristop s katerim je želel ohraniti gume, še posebej na dolgi zadnji preizkušnji, na kateri je že kazalo, da bo Finec še povečal prednost, nato pa je v cilj prispel s petimi sekundami slabšim časom od Ogierja.

Ta bo jutrijšnje tri preizkušnje začel z 9 in pol sekundami zaostanka za Latvalo, v pomoč pa mu bo še en komplet mehkih gum.

Meeke je s Citroenom dopoldan lovil Latvalo, popoldan pa je izgubil stik z Volkswagnovimi dirkači. Ogierju je moral prepustiti drugo mesto, za njim pa zdaj na tretjem mestu zaostaja 10 sekund. Le sekundo za njim pa je Mikkelsen, ki se je zavrtel ob prihodu v cilj preizkušnje Fridao.