Odziv Yamahe na kazen Quartararoja: Ostra kazen, komisarji nedosledni pri odločitvah

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2022 .

Vodja Yamahinega moštva Massimo Meregalli je po kazni Fabia Quartararoja ponovno opozoril na nedoslednost komisarjev dirke. Kot sam meni je sama kazen v primerjavi s preteklimi incidenti prestroga.

Komisarji dirke so Francozu za padec s katerim je v pesek izrinil Aleixa Espargaroja dodelili kazen dolgega kroga na naslednji dirki v Silverstonu. Manever naj bi bil po njihovem mnenju preambiciozen ter tako ni bil usojen na uspeh.

Fabio je takoj po dirki odšel v garažo Aprilije ter se Espargaroju tudi opravičil. Po mnenju Meregallija bi moralo to predstavljati zaključek tega incidenta. Ob tem pa spomnil na dirko v Barceloni, kjer komisarji niso kaznovali Nakagamija. Japonec je ob padcu na začetku dirke v pesek odnesel še Bagnaijo ter Rinsa. Slednji je takrat utrpel še zlom zapestja.

“Naše mnenje je da je šlo za dirkaški incident. Odločitev komisarjev, da kaznjujejo Fabia za naslednjo dirko se nam zdi zelo stroga, saj poleg njega ni padel nihče, Aleix pa je še vedno uspel osvojiti kar nekaj točk.”

“Komisarji so še enkrat več pokazali svojo nedoslednost. Številni hujši incidenti na prejšnjih dirkah so namreč ostali nekaznovani.”

“Med poletnim premorom bomo podrobno preučili dogajanje na današnji dirki ter maksimalno pripravili na Silverstone.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish