“Nevarni” Roman Fenati odpuščen

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2018 .

Moštvo Marinelli Snipers Team za katero nastopa Romano Fenati je po dirki komentiralo dejanje njihovega dirkača, ki je na dirki razreda Moto 2 na ravnini zgrabil zavorno ročico Stefana Manzija in si s tem prislužil kazen dveh dirk prepovedi nastopanja. V izjavi so zapisali:

“Strinjamo se, to je nedopustno. Moštvo se distancira od dejanja svojega dirkača in se opravičuje celotnemu športu za slab zgled, pokroviteljem za okrnjen ugled, navijačem za razočaranje. Za tiste, ki sprašujete kaj bomo storili. Najprej smo morali sprejeti kazen dveh dirk prepovedi našega dirkača. Zahvaljujemo se direktorjem dirke za profesionalno obravnavo tega dogodka.

Zahvaljujemo se tudi moštvu Forward Racing Team za njihovo sodelovanje. Ironično bo prav Forward Racing Team v naslednji sezoni moštvo Romana Fenatija in želimo to zadevo čim prej zaključiti. Dirkač se zaveda svoje napake in si želi po odsluženi kazni pridobiti spoštovanje ostalih nazaj.

Dan kasneje pa so iz moštva sporočili, da je Fenati odpuščen iz moštva, “zaradi nešportnega in nevarnega obnašanja, ki škodi ugledu moštva in tega športa. Za neodgovorno dejanje ogrožanja življenja drugega dirkača ni nobenega opravičila,” so dodali in se tudi v imenu sponzorjev opravičili gledalcem.

Je pa tudi Manzi dobil kazen in sicer kazen šesti štartnih mest na naslednji dirki zaradi trčenja s Fenatijem nekoliko pred tem.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish