Odstopil je JEROME STOLL, športni predsednik RENAULTA

Avtor prispevka: , objavljeno 16. decembra 2020 .

Renaultov oddelek za motošport za leto 2021 doživlja naslednjo veliko spremembo. Potem ko je že bila sprejeta sprememba imena v Alpine, se je sedaj poslovil še športni predsednik Jerome Stoll.

Stoll je načrt iz leta 2015, da se Francozi že v sezoni 2019 vrnejo med zmagovite ekipe, sicer zgrešil, toda letos so s tremi stopničkami prvič pokazali naraščajoči trend. Poleg tega je bil odgovoren za vse motošportne zvrsti francoskega proizvajalca. Tako je pod njegovim vodenjem Renault osvojil tri ekipne in en dirkaški naslov v Formuli E. “Jeromeova povezava s podjetjem in prepričanje, da je motošport del DNK naše znamke, je prispevala k vrnitvi Renaulta v Formulo 1 kot popolna ekipa,” je povedal novi šef Renaulta Luca de Meo. “Njegove izkušnje in strokovno znanje, pridobljeno med njegovo kariero v Renaultu, so bili pomembni deli pri strukturiranju in napredovanju ekipe Formule 1.

Novi šef Renaulta Luca de Meo se je zahvalil za Stollovo prizadevnost v njegovem petletnem službovanju na mestu športnega predsednika motošporta pri francoskem proizvajalcu.

Teh pet let kot predsednik Renault Sport Racing je bilo zelo intenzivnih,” pa je ob slovesu dejal Stoll. “Sprejeti izziv obnove ekipe v Formuli 1 je težko, zahteva čas, predanost in neumorno prepričanje. Prvi korak je bil dosežen z ekipo in dirkači, ki jih lahko sedaj vidimo na stopničkah,” se Stoll veseli napredka ekipe, ki je bila v zadnjih letih obnovljena po vodstvom Cyrila Abiteboula. “Cenim kot privilegij, da sem lahko bil del teh sprememb in tega napredka,” še doda odhajajoči Stoll.

Svojemu partnerju Stollu se je zahvalil tudi šef ekipe Renault Cyril Abiteboul, ki bo zadolžen tudi celotno blagovno znamko Alpine, kakor se bo ekipa imenovala prihodnje leto.

Abiteboul bo tudi v sezoni 2021 ostal šef ekipe, poleg tega pa bo odgovoren za celotno blagovno znamko Alpine. Svojemu zdaj že nekdanjemu partnerju Stollu pa se zahvali za podporo: “Bila je dolga pot od začetka projekta junija 2015 pa do stopničk v letošnji sezoni. Jeromeova strast do tekmovanja in njegova zvestoba do žensk in moških v ekipi sta bila v preteklih letih neprecenljiva pomoč. Danes se prične nova pustolovščina z Alpine in ekipa Formule 1 bo pomembna komponenta za razvoj te blagovne znamke,” napoveduje Abiteboul.         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish