Odstopi so okrepili Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2018 .

Andrea Dovizioso meni, da so njegovi odstopi v začetku sezone moštvu Ducati omogočili izboljšave na zadnjih dirkah, saj so lahko ubrali drugačen pristop. Dovi se je z Marcom Marquezom za naslov svetovnega prvaka v sezoni 2017 boril do zadnje dirke, letos pa je dirkač Ducatija realne možnosti za naslov izgubil že v prvi polovici, ko je ogromno točk izgubil s padci na dirkah v Jerezu, Le Mansu ter Barceloni.

V drugi polovici sezone je bil stalni gost na stopničkah, z izjemo VN Japonske, kjer je še enkrat padel in Marquezu pomagal do sedmega naslova svetovnega prvaka. “Na letošnjo sezono bi rad gledal s pozitivnega vidika, brez da bi se preveč osredotočal na negativne dogodke, saj nam je to, kar se je zgodilo letos, omogočilo, da smo postali konkurenčni,” je povedal Dovi. “Letos bi Marca težko premagali, tudi če bi vse storili prav. Ko so tekmeci močnejši moraš to priznati. Dobro vemo, proti komu se borimo. Letos bi bili lahko malce boljši, če bi se izognili odstopom, vendar pa brez jih morda ne bi postali tako konkurenčni, kot smo zdaj. Odstopi so nam dali priložnost, da uberemo drugo pot in postanemo zares konkurenčni. Povsem razumljivo je, da obžalujemo nekaj stvari, toda o tem raje ne bi razmišljal preveč.

Konstantnost je bila vedno moja močnejša plat, zato mi na tem ni treba delati, toda letos mi je konstantnosti manjkalo, ker na začetku sezone nismo bili povsem pripravljeni in smo naredili nekaj napak, zaradi katerih smo v prvenstvu končali z velikim zaostankom. Toda po drugi plati smo se zaradi tega vrnili močnejši kot prej, prav zaradi tega pa sem zelo ponosen na vse sodelavce,” je še dodal Dovizioso.

 

Vsi koledarji zdaj 10% ceneje!!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish