Odstop posadke Novak-Ocvirk v sedmi hitrostni preizkušnji

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2016 .

Po odličnem začetku misije nastop v mednarodnem pokalu Opel Adam, ki se odvija na nemških relijih, je posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk na reliju Sulingen žal odstopila. Na sedmi hitrostni preizkušnji (od 13. načrtovanih) sta preveč ‘sekala’ ovinek, kot se temu reče v žargonu, in s kolesom tako močno zadela ob kamen, da sta poškodovala prednje podvozje.

»Že na začetku relija nekako nisva našla pravega ritma, čeprav sva se trudila. Najbrž še preveč. Zadnjo petkovo hitrostno preizkušnjo sva peljala brez dodatnih žarometov, kar je bila napaka. V boksih smo predvidevali, da jih ne bomo potrebovali, nato pa je bil zaradi nesreče sodirkača start preložen za 25 minut, do takrat pa se je že stemnilo. V isti hitrostni preizkušnji sem zapeljal tudi v večjo luknjo, ki je poškodovala servo na volanskem sistemu. Zato s petkovim delom relija Sulingen nikakor nisem bil zadovoljen. V soboto zjutraj pa sva z Urošem stvar vzela v roke, se zbrala in drugi čas pete hitrostne preizkušnje je dokaz, da sva bila na pravi poti. Potem pa sva en ovinek preveč zarobila, kot temu radi rečemo, in skala je tako poškodovala podvozje, da sva imela srečo, da pri izletu s ceste nisva posekala še nekaj dreves. Ni kaj, ta konec tedna moramo čim prej pozabiti in se osredotočiti na boljše nastope v prihodnosti,« je dejal 21-letni Leščan.

Zaradi tega odstopa je posadka Novak-Ocvirk iz drugega mesta v skupnem seštevku pokala zdrsnila na peto, pred njima pa so še štiri dirke, od tega reli za SP, ki se šteje vsak dan posebej. Prihodnja dirka nemškega pokala Opel Adam bo od 15. in 16. julija reli Thuringen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish