Odpovedani tudi dirki v Silverstonu in Phillip Islandu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2020 .

Dorna je potrdila, da je dirka MotoGP v Silverstonu uradno odpovedana. Generalni direktor dirkališča Stuart Pringle je pojasnil, da so se odločili za odpoved dirke predvsem iz logističnih razlogov, ki bi nastali v zvezi z koronavirusom. Silverstone se je tako pridružil že odpovedanim dirkam v Losailu, Assnu, Sachsenringu in Kymiringu.

Kmalu za tem, ko Dorna javila odpoved britanske dirke, je prišla novica še o odpovedi za dirke na Phillip Island v Avstraliji.

Če je bila dirka v Silverstonu pričakovano odpovedana pa je za dirko v Avstraliji odpoved kar malo presenetljiva.

Paul Little avstralske korporacije za Grand Prix dejal: “Zelo smo razočarani, da navijači MotoGPja po vsej Avstraliji ne bodo dobili priložnosti, da bi romali na dirkališče in videli kako bi se dirkači borili na enem izmed najboljših dirkališč na svetu. Dirka na Phillip Islandu se vrača v letu 2021, ” je zagotovil.

Carmelo Ezpeleta je dejal: “Žalostni smo, ker moramo objaviti vse te odpovedi dogodkov. Silverstone in Phillip Island sta bila vedno dva med najbolj razburljivimi dirkaškimi konci vikenda. V imenu Dorne bi se še enkrat rad zahvalil navijačem za potrpljenje iz razumevanje. Veselimo se, da se obe dirki prihodnje leto vračata na koledar dirk”.

Trenutno je znano, da se sezona začenja 19. in 26. Julija v Jerezu, ki bosta potekali brez gledalcev. Nato se nadaljuje z dirko v Brnu in Avstriji, kjer pa še ni potrjeno ali bosta dirki potekali za zaprtimi vrati.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish