Odpovedani tudi dirki F1 v Bahrajnu in Vietnamu

Dirka za VN Bahrajna 2020 odpovedana
Avtor prispevka: , objavljeno 13. marca 2020 .

Formula 1 je po odpovedi nedeljske dirke v Avstraliji, zdaj odpovedala, oziroma za zdaj le prestavila, tudi dirki v Bahrajnu in Vietnamu, s čimer se predvideni začetek sezone zamika vsaj do VN Nizozemske.

Potem ko je bila dirka v Avstraliji odpovedana in njene izvedbe kasneje med letom ni pričakovati, pa sta dirki v Bahrajnu in Vietnamu za zdaj preloženi, kar pušča odprto možnost, da zasedeta drugo mesto na koledarju. Za zdaj morebitnega novega datuma izvedbe še niso sporočili, sezona pa se bo tako predvidoma začela v mesecu maju na Nizozemskem, seveda, če ne pride do novih odpovedi. Govori se namreč, da bodo odpovedane oziroma preložene tudi dirke na Nizozemskem, v Španiji ter Monaku, s čimer bi se začetek sezona zamaknil na 7. junij, ko je na sporedu VN Azerbajdžana, prestavljene dirke pa bi bile izpeljane med poletnim premorom.

Če pride do tega, bo Formula 1 uvedbo novih, radikalno spremenjenih dirkalnikov, ki je predvidena za prihodnjo sezono, prestavljena na sezono 2022, v 2021 pa naj bi videli prvenstvo pod letošnjimi pravili.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo