Odpovedana tudi Japonska, ali bomo spremljali samo dirke po Evropi?

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2020 .

Letošnja dirka v Motegiju na Japonskem za MotoGP je že šesta dirka v nizu, ki je zaradi koronevirusa letos odpovedana. Letošnja sezona naj bi bila sestavljena iz dirk v Jerezu, Brnu, Red Bull Ring v Avstriji, Misanu, Barceloni in Valenciji. Možnost je tudi še dirke v Le Mansu.

Vse kaže na to, da dirk nebo nikjer drugje razen v Evropi čeprav to še ni uradno potrjeno. Neevropske dirke naj bi potekale konec oktobra in v novembru pred tem pa naj bi odpeljali dirke po Evropskih dirkališčih. Ker pa se Dorna vse bolj nagiba k temu, da naj bi Evropske dirke potekale vse do sredine novembra prihaja do takšnih odločitev.

Dirka za veliko nagrado Japonske v Motegiju, naj bi potekala med Tajsko 4. oktobra in Malezijo 1. novembra. Dirke nebo na seznamu prvič po letu 1986. Dorna si prizadeva, da bi v letošnji sezoni odpeljali čim več dirk vendar na take dogodke nima velikega vpliva. Fim in Dorna sta si v posvetovanju z IRTA in MSMA odločili, da bodo dirke po Evropi potekale vse do sredine novembra in šele nato v Aziji in drugje, če bo do tega sploh prišlo. Prav to naj bi bil tudi eden izmed glavnih razlogov za odpoved dirke v Motegiju, kajti tako pozni termin v letu naj nebi ustrezal organizatorjem. Dirka po zagotovilu organizatorja in Dorne se vrača prihodnje leto na koledar MotoGP.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj