Odpovedana tudi Japonska, ali bomo spremljali samo dirke po Evropi?

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2020 .

Letošnja dirka v Motegiju na Japonskem za MotoGP je že šesta dirka v nizu, ki je zaradi koronevirusa letos odpovedana. Letošnja sezona naj bi bila sestavljena iz dirk v Jerezu, Brnu, Red Bull Ring v Avstriji, Misanu, Barceloni in Valenciji. Možnost je tudi še dirke v Le Mansu.

Vse kaže na to, da dirk nebo nikjer drugje razen v Evropi čeprav to še ni uradno potrjeno. Neevropske dirke naj bi potekale konec oktobra in v novembru pred tem pa naj bi odpeljali dirke po Evropskih dirkališčih. Ker pa se Dorna vse bolj nagiba k temu, da naj bi Evropske dirke potekale vse do sredine novembra prihaja do takšnih odločitev.

Dirka za veliko nagrado Japonske v Motegiju, naj bi potekala med Tajsko 4. oktobra in Malezijo 1. novembra. Dirke nebo na seznamu prvič po letu 1986. Dorna si prizadeva, da bi v letošnji sezoni odpeljali čim več dirk vendar na take dogodke nima velikega vpliva. Fim in Dorna sta si v posvetovanju z IRTA in MSMA odločili, da bodo dirke po Evropi potekale vse do sredine novembra in šele nato v Aziji in drugje, če bo do tega sploh prišlo. Prav to naj bi bil tudi eden izmed glavnih razlogov za odpoved dirke v Motegiju, kajti tako pozni termin v letu naj nebi ustrezal organizatorjem. Dirka po zagotovilu organizatorja in Dorne se vrača prihodnje leto na koledar MotoGP.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish