Odpovedan tudi Italijanski Mugello

Avtor prispevka: , objavljeno 10. junija 2020 .

Kot je bilo pričakovano je preložena dirka v Mugellu, tudi uradno odpovedana. V Italiji bo tako najverjetneje na sporedu dve dirki v Misanu. 

Koledar dirk za sezono 2020 še ni dokončan, vendar naj bi bil po napovedih v tem tednu. “Z težkim srcem napovedujem odpoved dirke v Mugellu,” je dejal Carmelo Ezpeleta. Mugello velja za enega izmed domov MotoGP in je med najbolj priljubljenimi dirkališči na svetu.

“Kljub velikim prizadevanje in trudu, ki smo ga vložili, da bi izpeljali dirko nismo mogli najti rešitev za izpeljavo dirke pred polnimi tribunami. Rad bi pozdravil vse navijače, ki so nas podpirali in nas razumejo v tej težki situaciji in vse vljudno vabim prihodnje leto na dirko v Mugello v letu 2021,” je dejal Paolo Poli direktor Italijanskega dirkališča.

Mugello je svojo prvo dirko gostil leta 1976 in je od leta 1991 stalnica v koledarju. Kar pomeni, da bo prvič po skoraj 30. letih sezona brez dirke v Mugellu. Koledar, ki bo objavljen ta teden bo vseboval samo dirke po Evropi. Trenutno je aktualnih 8 dirkališč. Najbolj pod vprašajem je Francoski Le Mans, ki še ni uradno potrjen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish