Odnosi med Rossijem in Lorenzom spet dosegli vrelišče

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2016 .

Moštvena kolega pri Yamahi sta se po dirki za VN San Marina spet spustila v besedno vojno. Jorge Lorenzo ni bil zadovoljen nad agresivnim prehitevanjem Valentina Rossija. Lorenzo je povedel v prvem krogu, v naslednjem pa ga je Rossi agresivno napadel. Španec je zato moral dvigniti motor in zapeljati z idealne linije, Italijan pa je prevzel vodstvo.

Med dirkačema pa je zavrelo šele na tiskovni konferenci po dirki, ko so dirkača o prehitevanju povprašali novinarji.

“Tukaj v Misanu je težko prehitevati,” je pojasnil Rossi. “Nisem želel, da se ponovi Mugello, kjer sem vozil za Jorgejem in mi je zatem odpovedal motor. Tu sem poskušal priti pred njega in tam ostati.”

Lorenzo pa je bil do prehitevanja precej kritičen:”Vsak ima svoje mnenje in moje mnenje je, da je bilo prehitevanje morda malce preveč agresivno in nepotrebno. Toda to je njegov stil, drugi pač prehitevajo bolj pošteno.”

Rossi je na Lorenzove besede odgovoril v smehu in zanikal, da bi bil preveč agresiven. “Če ne bi dvignil motorja in odpeljal naravnost, bi padla oba,” je dejal Lorenzo. “To ni res,” je odgovoril Italijan in dejal, da je Marquez v Silverstonu na enak način prehiteval vsaj desetkrat. “To je tvoje mnenje, moje pa je drugačno,” je odvrnil Lorenzo, katerega je Rossi nato označil za prav tako agresivnega. “Ti vedno prehitevaš na tak način. Trenutno se ne spomnim točnega primera, a mene si na tak način prehitel vsaj sto krat,” je žogico Lorenzu vrnil Rossi. Španec je dejal, da bo počakal še na mnenje vodstva dirke in še enkrat ponovil, da bi Rossi skoraj povzročil njegov padec in za konec še dodal: “Moje mnenje je, da mu ni bilo treba prehitevati na tak način, saj je bil danes boljši in bi me tako ali tako prehitel. Ne bi mu bilo treba biti tako agresiven, ampak seveda se ne bo strinjal z mano.”