Odlična uvrstitev posadke Novak-Ocvirk na nemškem reliju

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2016 .

Letošnji največji in najprestižnejši reli za nemški pokal ADAC Opel Rally Cup je za nami: Tim Novak in Uroš Ocvirk sta na nemškem reliju za svetovno prvenstvo (WRC) osvojila odlično četrto in sedmo mesto v mednarodnem pokalu, kjer se kalijo bodoči prvaki. Ker je bila dirka tako dolga (skoraj 307 kilometrov hitrostnih preizkušenj oziroma okrog 1.200 kilometrov skupaj z etapami), je za majhne Ople Adame veljal petkov del posebej, sobotni pa je bil združen z nedeljskim.

»Presrečen sem s prihodom v cilj, saj smo imeli kar nekaj težav. Že tako težke HP so bile precej popeskane, ponekod tudi mokre in zelo spolzke, na koncu pa sva se komaj privlekla do cilja, saj sva zadnji dve HP odpeljala s počeno polgredjo. Zato sva tudi morala prepustiti težko zasluženo šesto mesto tekmecu,« je dejal 22-letni Novak. To je še vedno lep uspeh, če upoštevamo, da je bilo na startu 14 posadk iz Finske, Švedske, Irske, Češke in seveda Nemčije ter Slovenije.

»Sploh petkove HP so bile ene najtežjih, kar sem jih vozil v življenju. Bile so tako tehnično zahtevne kot tudi hitre in s slabo podlago, zato so bile tudi fizično izredno zahtevne. Zato sem toliko bolj vesel, da sva imela soliden tempo. V soboto pa je bila loterija z gumami, pri kateri pa nismo imeli ravno najbolj srečne roke, v nedeljo pa je razobesila belo zastavo še polgred,« je še dodal Leščan.

S tem uspehom sta naša aduta prišla na peto mesto v trenutnem skupnem seštevku (od sedemnajstih uvrščenih!), do konca sezone pa ju čaka le še 3-Stadte Rallye, saj so reli Baden-Württemberg odpovedali.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish