Odlična sezona za OPV Šport in dva naslova državnih prvakov

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2015 .

S startom na snežnem mariborskem rallyju sredi aprila in zaključkom v oktobru na rallyju v Idriji, je sezona državnega prvenstva društvu OPV Šport prinesla kopico uspehov. S kar štirimi zmagami na šestih nastopih sta si Martin Mlinar in Miran Mlinar z dirkalnikom MG ZR 105 privozila naslov državnih prvakov v diviziji 1, z dobrimi uvrstitvami tudi ostalih posadk pa je društvo OPV Šport ovojilo naslov prvakov v rallyju med društvi. Poleg dveh naslovov državnih prvakov, pa se ob koncu sezone v društvu lahko veselijo še kar nekaj uvstitev na stopničke v končnih
razvrstitvah: v generalni razvrstitvi je Rok Turk osvojil odlično 2.
mesto, njegova sovoznica v Peugeotu 208 na začetku sezone, Blanka Kacin, pa 3. mesto med sovoznicami in sovozniki. Skupaj z Martino Lazar je Rok v diviziji 2 osvojil še skupno 2. mesto, v divizji 1 pa sta Jure Jereb in Jani Drnovšček z Volkswagen Polom prišla do 3. mesta. V mladinskem prvenstvu se je izkazal Simon Mlinar, saj je z Zastavo Yugom osvojil naslov mladinskega podprvaka.

Poleg sezone državnega prvenstva pa je Rok Turk skupaj z Blanko Kacin in Martino Lazar nastopal tudi na dirkah FIA evropskega rally pokala. Z dvema fantastičnima zmagama, tako na Saturnus rallyju Velenje, kjer je skupaj z Blanko kot prvi slovenski dirkač nastopil z dirkalnikom razreda R5, Peugeotom 208 T16, kot tudi na rallyju Sredna Gora v Bolgariji, kjer sta bila z Martino v Peugeotu 208 R2 hitrejša od vseh tekmecev. Še ostali vrhunski rezultati na evropskih dirkah so na koncu sezone pomenili, da je Rok osvojil odlično 3. mesto v FIA evropskem rally pokalu.

Vsekakor je bila sezona 2015 sezona odličnih rezultatov, na katere so lahko pri društvu OPV Šport več kot ponosni, za njih pa so prejeli tudi priznanja in pokale na slavnostni podelitvi Večer prvakov. Tudi cilji za prihodnjo sezono so seveda usmerjeni k nadaljevanju vrhunski uvrstitev posadk tako na dirkah doma kot v tujini.

52
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo