Ocon vesel, da je premagal hitrega moštvenega tekmeca Alonsa

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2022 .

Esteban Ocon je dejal, da je ob koncu sezone 2022 lahko zadovoljen, saj je zbral več točk od moštvenega tekmeca, Fernanda Alonsa. Takšen podvig je v 21 sezonah v F1 izmed vseh Alonsovih moštveni kolegov uspel le Jensonu Buttonu v sezoni 2015, ko sta z McLarnom Mp4-30 zbrala 16 in 11 točk.

“Občutek je res dober, Fernando je zelo, zelo hiter dirkač,” je povedal Ocon. “Moral sem pokazati vse, kar znam, da sem lahko sezono končal pred njim in res sem vesel, da mi je to uspelo. Edino, kar sem pogrešal v letošnji sezoni je kakšna uvrstitev na stopničke. Toda te pridejo v drugačnih okoliščinah, katerih letos za razliko od lani ni bilo, upam pa, da jih bomo deležni prihodnje leto.”

Alonso, ki bo v torek že testiral z dirkalnikom Aston Martina, kamor se seli v sezoni 2023, je dirko v Abu Dabiju končal z odstopom, že šestim letos. Ocon, ki je letos odstopil le dvakrat, pa je uspel dirko končati na sedmem mestu, s katerim je v razvrstitvi prvenstva konstruktorjev ekipi Alpine zagotovil četrto mesto. “Vesel sem današnjega rezultata,” je povedal po dirki. “Če bi imel na voljo še en krog, bi morda lahko prehiteli še Landa (Norrisa), toda to ni pomembno.

Dosegli smo vse cilje, katere smo si zastavili in prvenstvo zaključili na četrtem mestu. Ta konec tedna sem zaradi osredotočenosti in stresa izgubil dva kilograma in pol telesne teže in kar se tiče zbranih točk lahko rečem, da je bila to zame najboljša sezona doslej. S tem sem zelo zadovoljen, vse pohvale pa tudi ekipi, ki je tekom sezone pridno razvijala dirkalnik. Upam, da bomo naslednje leto za vodilnimi zaostajali še manj.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish