Ocon v naslednji sezoni Mercedesov rezervni dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 23. novembra 2018 .

Vodja moštva Mercedes Toto Wolf je potrdil, da bo Esteban Ocon v naslenji sezoni opravljal vlogo rezervnega dirkača v njegovem moštvu. Ocon, ki je v moštvu Force India izgubil sedež proti Lancu Strollu. Poizkusi, da bi v naslednji sezoni nastopal v katerem drugem moštvu med katere spadajo Renault, McLaren in Williams pa se niso izšli.

V petek je Toto Wolf potrdil, da čeprav Ocon v naslednji sezoni ne bo nastopal bo ostal tesno povezan z matičnim moštvom, kjer bo opravljal vlogo rezervnega dirkača.

“Načrt je jasen,” je dejal Wolf. “Ostal bo zelo blizu našega moštva, v naslednji sezoni bo tako naš rezervni in tretji dirkač. Želimo, da bo nastopil tudi na enih testiranjih, pred ali med sezono. Odločitev o tem še ni padla. Veliko, dela bo opravil v simulatorju, da bo zagotovo pripravljen na naslednjo sezono.”

Valtteri Bottas ima pogodbo z moštvom do konca naslednje sezone to pomeni, da bi Ocon lahko postal moštveni kolega Lewisa Hamiltona v sezoni 2020. Ocon je dejal, da mu pri Mercedesu niso zagotovili ničesar glede sezone 2020, sam pa upa, da mu bo ta sezona prinesla dobre možnosti za tisto sezono.

“Zagotovo bom tu zraven dogajanja in poizkušal nabrati čim več kilometrov v dirkalniku. Skupaj z Mercedesom vidimi odlično priložnost za vrnitev v sezoni 2020. če bo do tega prišlo se bom potrudil, da pridem nazaj močnejši kot kadarkoli prej.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish