Ocon: Letos se moram dokazati Mercedesu 

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2018 .

Dirkač Mercedesove dirkaške šole Esteban Ocon je dejal, da se zaveda, da mora letos pokazati svoje sposobnosti vodilnim pri Mercedesu, v njegovi drugi celotni sezoni v Formuli 1.
Francoz je v Formuli 1 debitiral sredi sezone 2016, na veliki nagradi Belgije v ekipi Manor. V naslednji sezoni pa je postal član ekipe Force India in prikazal zelo solidne predstave. Sezono je zaključil na osemem mestu v seštevku dirkačev, v sezoni pa je zbral le 13 točk manj, kot njegov veliko bolj izkušen moštveni kolega Sergio Perez.

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton bo verjetno s srebrnimi puščicami podpisal novo pogodbo, drugo mesto pa ostaja odprto. Veliko je odvisno od predstav Valtterija Bottasa v letošnji sezoni. V igri za mesto pa sta tudi rezerva dirkača ekipe Mercedes Pascal Wehrlein in George Russell, čeprav je za zadnja dva težko verjeti, da se realno lahko potegujeta za sedež.

Ocon je dejal:

“Mislim, da je to ena najpomemnejših sezon v moji karieri. Potem, ko sem se v lanski sezoni veliko naučil, letos vsi pričakujejo, da bom to tudi dokazal. To je povsem normalno. Moja kariera je pod okriljem ekipe Mercedes, tako so mi vodilni pri ekipi zadali cilje, zato jih moram spoštovati.”

“Čutim, da če bom tu (pri Force Indiji) opravil dobro delo bo zame ostalo dovolj priložnosti, toda trenutno sem povsem osredotočen na trenutno ekipo. To je najpomembnejše. Povsem sem osredotočen na novo sezono.”

Ob Oconu bo tudi letos sedel Sergio Perez s katerim sta v lanski sezoni imela, kar nekaj trkov na stezi. Vodja ekipe Mercedes Toto Wolf je nedavno dejal, da pričakuje, da bo Ocon letos premagal Pereza v internem dvoboju.

Ocon je dejal, da so kvalifikacije njegova glavna šibka točka, ki jo mora za dosego tega cilja izboljšati. Perez je v prvih destih  kvalifikacijah lanske sezone, kar devetkrat premagal Ocona. Francoz je v nadaljevanju sezone to formo popravil in uspel razmerje popraviti na 13 – 7, v korist Mehičana.

“Skozi celotno lansko sezono sem imel občutek, da sem bil na dirkah hiter, na kvalifikacijah pa mi je predvsem na začetku sezone manjkalo nekaj hitrosti. Proti koncu sezone sezone sem bil vedno boljši in močnejši na kvalifikacijah.”

Poleg tega, da premaga Pereza ima Ocon v letošnji sezoni cilj, da se prvič v karieri povzpne na stopničke.

“Imamo vsaj toliko možnosti, kot lani. Če ne še več. Force India je osvajala stopničke vsako sezono razen lansko, vendar lani smo bili bolj konkurenčni kot leto prej. Mislim, da imamo možnosti in poizkušali jih bomo izkoristiti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish