Ocon: Kritike na račun Strolla so neupravičene

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2018 .

Esteban Ocon je mnenja, da so kritike in jeza do Lanca Strolla povsem neupravičena, kjub temu, da bo Kandčan zavzel prav njegovo mesto v moštvu. Potem, ko je Lawrence Stroll pomagal rešiti moštvo Force Indijo pred bankrotom bo sedaj poskrbel, da bo v naslednji sezoni sedež v moštvu dobil njegov sin. Ob tem se zdi, da bo v moštvu ostal še Sergio Perez, kar pomeni, da bo dirkač mercedesove dirkaške šole verjetno ostal brez sedeža v Formuli 1 za naslednjo sezono. Lance Stroll je bil zaradi tega s strani navijačev deležen številnih kritik. Pred dirko v Rusiji pa mu je v bran stopil prav Ocon, ki je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo skupaj z svojim prijateljem.

 

“Kritike navijačev so povsem neupravičene. Lance si tega ne zasluži, je moj najboljši prijatelj v paddocku. Že dolgo imava odličen odnos. Ljudje govorijo, da je to njegova krivda, vendar on ni naredil nič narobe. Vsem želim pokazati, da to kar se dogajja na socialnih omrežjih ni normalno. Potrebno je pokazati podporo in ne sovraštvo.”

Imata pa prijatelja povsem drugačno ozadje, medtem, ko se Stroll lahko zanese na finančno pomoč svojega očeta je Ocon odvisen predvsem od dirkaškega programa.
“Trudi se povsem enako kot jaz. V Formuli 1 se vsi zelo trudimo, da bi tu ostali, to ni enostavno. Imava povsem enako željo in motivacijo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish