Obupani Alonso z mislimi že v novi sezoni

Fernando Alonso
Avtor prispevka: , objavljeno 20. junija 2014 .

Fernando Alonso pravi, da v letošnji sezoni nima nikakršnih možnosti za zmago, zato se bo skupaj s svojo ekipo usmeril v prihodnjo sezono.

Alonso je na letošnjihsedmih dirkah le enkrat stal na odru za zmagovalce, v skupnem seštevku prvenstva pa je na četrtem mestu. “Pričakovati zmago bi bilo nerealno,” je priznal Španec. “Letos nismo v formi, s katero bi bili zadovoljni. Mercedes dominira z veliko prednostjo in tega se zavedamo. Urediti moramo še nekaj stvari in se izboljšati na različnih področjih.

Petkove treninge moramo izkoristiti za preizkuse eksperimentalnih delov dirkalnika, preostanek prvenstvapa posvetiti pripravam na novo sezono.”

Španec pa je potrdil tudi ugibanja, da bo s Ferrarijem po koncu kariere v formuli ena nastopil na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa. “Zmaga v Le Mansu vsakemu dirkaču pomeni zelo veliko, zato nekega dne upam, da bom lahko dirkal tam. Pravzaprav je že odločeno, da bom nastopil, moram le počakati, da končam z dirkanjem v formuli ena.

Nastop v Le Mansu terja testiranja, treninge in predanost. Ko se odločim, da bom nekaj počel, se temu povsem posvetim. Ničesar ne delam na pol. Nekaj let bom še posusil ostati v formuli ena, morda osvojiti še nekaj naslovov, poskušal bom pomagati Ferrariju, toda zatem ne bom mogel preprosto sedeti doma na kavču. Vzdržljivostne dirke so primerne za nekoliko starejše dirkače, zato mi starost ne bo delala težav,” je prepričan Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish